PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKYBRNO A OKOLÍ BESKYDY a VALAŠSKO - turistický subregion POODŘÍ - turistická oblast TĚŠÍNSKÉ SLEZSKO - turistická oblast OSTRAVSKO - turistická oblast OPAVSKÉ SLEZSKO - turistická oblast JESENÍKY - turistická oblast HLAVNÍ STRANA Okres Bruntál (region NUTS 4) Okres Karviná (region NUTS 4) Okres Ostrava (region NUTS 4) Okres Frýdek-Místek (region NUTS 4) Okres Nový Jičin (region NUTS 4) Okres Opava (region NUTS 4) Okres Bruntál (region NUTS 4) CZECH REPUBLIC REGION POODŘÍ REGION SLEZSKÁ HARTA ODERSKO BESKYDY-VALAŠSKO DESTINAČNÍ MANAGEMENT MORAVSKOSLEZSKÝ
Вторник 19.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Moravskoslezský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Moravskoslezsky kraj
Moravskoslezská nej
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR
Pohádkové regiony
Destinační management MSK
Klastr cestovního ruchu
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Turistika a volný čas
  Informační služby
Kultura a zábava
Hrady a zámky
Památky a architektura
Sport a relaxace
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Zimní sporty
Klub českých turistů
Sdružení a spolky
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Další stravování
Gastronomické speciality
OBCHOD A SLUZBY
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti k prodeji
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
  KLACR.cz, Moravskoslezský klastr cestovního ruchu

37 Zlínsko [ Turistická oblast ]

ZŘÍCENINA SEHRADICE OTROKOVICE HRAD ZLÍN-MALENOVICE OSKERUŠ V BŘEZŮVKÁCH ZLÍN HORNÍ LHOTA LÁZNĚ KOSTELEC U ZLÍNA LEŠNÁ LEŠNÁ HORNÍ LHOTA LÁZNĚ KOSTELEC U ZLÍNA ZŘÍCENINA SEHRADICE OSKERUŠ V BŘEZŮVKÁCH OTROKOVICE HRAD ZLÍN-MALENOVICE OBUVNICKÉ MUZEUM, ZLÍN ZÁMEK ZLÍN GALERIE UMĚNÍ, ZLÍN MĚSTSKÉ DIVADLO, ZLÍN Zlínsko
...blízká potěšení...
Oblast fascinuje svou blízkostí velkému městu a malebnou lesnatou krajinou s celou řadou volnočasových aktivit. Zlínsko dokáže uspokojit nejrozmanitější chutě a požadavky, ať už si vyberete pěší turistiku, cyklistiku, golf, tenis, vyjížďky na koni, vyhlídkové plavby po řece Moravě nebo automobilové závody. Samotné město Zlín je neodmyslitelně spojeno se jménem průmyslníka T. Bati a díky nevšedně vyvážené kolekci funkcionalistických staveb přitahuje především obdivovatele moderní architektury, ale pokud patříte k milovníků historických památek, i vy si přijdete na své. Pozornosti by neměl uniknout hrad v Malenovicích, gotický kostelík v Tečovicích, starobylé poutní místo ve Štípě anebo romantický zámeček Lešná, který objevíte uprostřed vyhlášené zoologické zahrady. Osvěžení po náročném dni hledejte například v oblíbené rekreační oblasti u Otrokovic anebo ve vyhlášeném lázeňském středisku v Luhačovicích.

- Zlín - město, kde v roce 1894 založil T. Baťa svůj obuvnický podnik. Firma vybudovala řadu moderních funkcionalistických staveb; charakteristickým prvkem jsou neomítnuté červené cihly a rovné střechy. Zlínský mrakodrap, zvaný též Jednadvacítka (architekt V. Karfík), jedna z prvních výškových staveb v Evropě.
- Muzea ve Zlíně - Muzeum jihovýchodní Moravy s expozicí o cestování s inženýry Hanzelkou a Zikmundem pěti světadíly a expozicí Zlínské filmové studio od reklamy k tvorbě pro děti, pozoruhodné Muzeum obuvi
- ZOO Lešná - rozsáhlá zoologická zahrada, atraktivně členěná podle zoogeografických oblastí. V areálu několik restaurací, dětský koutek s domácími zvířaty i četná dětská hřiště, okružní jízdy zoovláčkem.
- Zámek Lešná- romantický zámek z konce 19. století v areálu ZOO. Přepychové interiéry s vyřezávaným obloženími stěn, kazetovými stropy, elegantním stylovým nábytkem, křišťálovými lustry i bohatými sbírkami obrazů, stříbra a porcelánu.
- Luhačovice - největší moravské lázně s tradicí lázeňské péče již od 17. století. Zajímavá architektura lázeňských domů, secesní stavby architekta D. Jurkoviče ovlivněné valašskou lidovou architekturou. Minerální prameny, kolonáda, výletní trasy.
- Hrad Malenovice - renesančně-barokní hrad s expozicemi Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Archeologické sbírky, výstava o zaniklých hradech zlínského regionu, tradičních řemeslech a o historii orientačního běhu.
- Napajedla - u zámeckého parku zachovalý komplex původního hřebčína, založeného v roce 1886. Nejvýznamnější producent dostihových koní v České republice, ročně odchová kolem šedesáti hříbat.
- Otrokovice - vodní nádrž Štěrkoviště, okolí upraveno jako rekreační areál s tobogánem a s veškerým zázemím včetně půjčoven sportovního vybavení.
- Baťův kanál - turistická vodní cesta po řece Moravě, technická a přírodní památka. Kanál splavný v délce 65 km od Otrokovic do Petrova, v přilehlých říčních úsecích a v okolí Hodonína. Půjčovny a pronájmy lodí, pravidelné vyhlídkové plavby.
- Štípa - poutní místo s barokním chrámem Panny Marie a zázračnou mariánskou soškou. Větrný mlýn s dochovaným technickým zařízením, jediná dochovaná památka svého druhu v okolí Zlína.

UMÍSTĚNÍ

NA ÚZEMÍ TURISTICKÉ OBLASTI EVIDUJEME


Typ záznamu: Turistická oblast
AKTUALIZACE: uživatel č. 508 org. 2, 23.03.2005 v 13:57 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA