PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKYBRNO A OKOLÍ BESKYDY a VALAŠSKO - turistický subregion POODŘÍ - turistická oblast TĚŠÍNSKÉ SLEZSKO - turistická oblast OSTRAVSKO - turistická oblast OPAVSKÉ SLEZSKO - turistická oblast JESENÍKY - turistická oblast HLAVNÍ STRANA Okres Bruntál (region NUTS 4) Okres Karviná (region NUTS 4) Okres Ostrava (region NUTS 4) Okres Frýdek-Místek (region NUTS 4) Okres Nový Jičin (region NUTS 4) Okres Opava (region NUTS 4) Okres Bruntál (region NUTS 4) CZECH REPUBLIC REGION POODŘÍ REGION SLEZSKÁ HARTA ODERSKO BESKYDY-VALAŠSKO DESTINAČNÍ MANAGEMENT MORAVSKOSLEZSKÝ
Вторник 19.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Moravskoslezský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Moravskoslezsky kraj
Moravskoslezská nej
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR
Pohádkové regiony
Destinační management MSK
Klastr cestovního ruchu
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Turistika a volný čas
  Informační služby
Kultura a zábava
Hrady a zámky
Památky a architektura
Sport a relaxace
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Zimní sporty
Klub českých turistů
Sdružení a spolky
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Přírodní zajímavosti
Chráněná krajinná území
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Další stravování
Gastronomické speciality
OBCHOD A SLUZBY
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti k prodeji
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
  KLACR.cz, Moravskoslezský klastr cestovního ruchu

34 Lednicko - Valtický areál [ Turistická oblast ]

SIROTČÍ HRÁDEK VALTICE - PAMÁTKA UNESCO HUSTOPEČE PODIVÍN DOLNÍ VĚSTONICE BŘECLAV CHKO PÁLAVA DĚVÍN MIKULOV LEDNICE - PAMÁTKA UNESCO VODNÍ NÁDRŽ NOVÉ MLÝNY SIROTČÍ HRÁDEK HUSTOPEČE PODIVÍN DOLNÍ VĚSTONICE CHKO PÁLAVA DĚVÍN VODNÍ NÁDRŽ NOVÉ MLÝNY VALTICE - PAMÁTKA UNESCO LEDNICE - PAMÁTKA UNESCO MIKULOV BŘECLAV Lednicko - Valtický areál
...zahrada Evropy...
V nejjižnějším cípu slunné Moravy najdete kouzelný kraj s největším dochovaným zbytkem lužního lesa v Evropě a množstvím rozmanitých historických zámků a hradů, kolonád, soch a lesních chrámů. V Lednicko-valtickém areálu, nejrozsáhlejší komponované krajině na světě, je postaráno o zábavu všeho druhu. Někdo dá přednost výletním cestám, rozsáhlé síti cyklostezek a vyhlídkovým plavbám po Dyji, milovníci vodních radovánek, surfaři a jachtaři zamíří na hladiny rozlehlých Novomlýnských nádrží. Pokud vás přitahuje náročnější turistika, vyšplhejte vzhůru po strmých svazích Pálavy a prohlédněte si Lednicko-valtický areál z ptačí perspektivy. Odtud také spatříte prosluněné jihomoravské vinohrady, pověstně krásné městečko Mikulov se Svatým Kopečkem anebo podivuhodnou rozhlednu v lednickém zámeckém parku. A protože se pohybujete oblastí vína, nezapomeňte se zastavit v některém místním vinařství - byla by škoda neochutnat to nejlepší, co tenhle kraj nabízí.

- Zámek Lednice - šlechtické sídlo ve stylu anglické tudorovské novogotiky se stylovými interiéry a vynikajícími dřevořezbami, okrasné zahrady se skleníkem z poloviny 19. století. Přehlídky dravců, ukázky sokolnictví, v barokních konírnách mořské akvárium Malawi.
- Lednický zámecký park - anglický park s rybníkem a šestnácti ostrovy, řadou cenných dřevin, akvaduktem a umělou jeskyní, volně přecházející v lužní les. Vyhlídka z 60 m vysokého Minaretu, romantické plavby po zámecké Dyji.
- Janohrad - romantická umělá zřícenina stojící mimo lednický zámecký park v lužních lesích, dokonalá replika středověkých hradů. Někdejší lovecký zámeček, expozice věnovaná krajině lužního lesa.
- Zámek Valtice - barokní zámecký komplex s čestným dvorem, jízdárnou a rozlehlou zahradou. Stylově vybavené interiéry, v zámeckých sklepeních stálá expozice Národní salon vín České republiky, v okolí naučná vinařská stezka.
- Salety - drobné romantické stavby, jako šperky zasazené v okolí Lednice a Valtic - chrám Tří grácií se sousoším antických bohyní, vytesaným z jediného kusu kamene, Dianin chrám neboli Rendez-vous v podobě římského triumfálního oblouku, Apollonův chrám, lesní kaple sv. Huberta, kolonáda na Rajstně, Hraniční zámeček, Rybniční zámeček a další.
- Břeclav - novogotický kostel Navštívení Panny Marie na půdorysu osmiúhelníku z keramických cihel a dlaždic, moderní kostel sv. Václava (L. Kolek), synagoga a židovský hřbitov.
- Mikulov- město pod Pálavou s barokním zámkem, řadou měšťanských domů a cenným souborem židovských památek. Muzeum vinařství s obřím sudem, nad městem Svatý kopeček s Křížovou cestou a kaplí sv. Šebestiána. Centrum Mikulovské vinařské podoblasti.
- Jeskyně Na Turoldu - jeskyně v útrobách vrchu Turold, jižním výběžku Pálavy. Turoldská výzdoba, pojmenovaná podle této lokality - sintrové povlaky a trsy třpytivých krystalů kalcitu, které připomínají keříčky korálů či hlávky květáku.
- Pálava - chráněná krajinná oblast a biosférická rezervace UNESCO, mohutné vápencové bradlo s četnými druhy teplomilných rostlin a živočichů. Naučná stezka, tři zříceniny středověkých hradů, vynikající poloha pro pěstování vinné révy.
- Dolní Věstonice - archeologické naleziště s doklady nejstaršího osídlení jižní Moravy, muzejní expozice s modelem pravěkého sídliště. Poblíž odkryto slovanské hradiště z 10. - 12. století. Světoznámý nález sošky Věstonické Venuše.
- Nové Mlýny - kaskáda tří vodních nádrží pod Pálavou. Mušovská nádrž s letoviskem Pasohlávky je centrem rekreace a vodních sportů, Věstonická nádrž slouží jako přírodní rezervace.

UMÍSTĚNÍ

NA ÚZEMÍ TURISTICKÉ OBLASTI EVIDUJEME


Typ záznamu: Turistická oblast
AKTUALIZACE: uživatel č. 508 org. 2, 23.03.2005 v 14:54 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA